skip to Main Content
Hoe Trek Je Junior Ontwikkelaars Aan, Huur Je Ze In En Behoud Je Ze?

Hoe trek je junior ontwikkelaars aan, huur je ze in en behoud je ze?

Elk bedrijf probeert het beste technische talent aan te trekken, en voor sommige bedrijven zijn de beste ontwikkelaars de senior ontwikkelaars. Maar junior ontwikkelaars hebben alle hoofdingrediënten van een succesvolle werving.

Junior ontwikkelaars inhuren is een succesvolle wervingsstrategie die door meer bedrijven wordt toegepast. Voorheen was bij Twilio 5% van de nieuwe ontwikkelaars junior, sinds vorig jaar 25%. Waarom? Omdat junior ontwikkelaars graag willen leren, zijn maximaal betrokken en hebben de capaciteit om uit te groeien tot je beste en meest loyale ontwikkelaars.

Als je geïnteresseerd bent in het inhuren van junior ontwikkelaars, gebruik dan deze 5 tips om een aantal van de meest veelbelovende techneuten in te huren.

Bied mentorschap aan junior ontwikkelaars

Je kunt jonge ontwikkelaars niet voor je winnen met de wekelijkse bedrijfsborrel of de pingpongtafel van je bedrijf. De junior ontwikkelaars van vandaag de dag zijn serieus over hun professionele groei en geven veel om goede begeleiding en wekelijkse check-ins.
Een nieuw onderzoek toont aan dat Generatie Z en Millennial medewerkers het beste werken als hun werkgever een professionele mentor levert. Shane Metcalf, de Chief Culture Officer van 15Five, zegt dat routinematige 1-op-1’s cruciaal zijn voor jonge werknemers omdat ze een sterke menselijke verbinding en een cultuur van vertrouwen creëren.
Om junior ontwikkelaars aan te trekken en te behouden, werk je samen met je development managers om een mentorschapscultuur te creëren. Zet wekelijkse 1-op-1’s op om projecten en persoonlijke professionele doelen te beoordelen en om feedback te geven. Als je hiring manager zich zorgen maakt over het gebruik van tijd, stel dan een limiet van 10 minuten in op de wekelijkse check-ins. 67 procent van de Gen Z-medewerkers is tevreden met korte, 5 minuten durende check-ins.

Breng het carrièrepad in kaart in je functieomschrijving

Volgens het Student Developer Report willen junior ontwikkelaars voor bedrijven werken die professionele groei en voortdurend leren bieden. Bedrijven die een concurrerend salaris bieden kunnen in het begin een paar getalenteerde junior-ontwikkelaars snel vinden. Maar als bedrijven geen professionele groeimiddelen bieden waar junior ontwikkelaars hun vaardigheden kunnen verbeteren, zullen de ontwikkelaars zich vervelen en elders gaan kijken.

Als je bedrijf van binnenuit promoot of je hebt professionele groeimiddelen zoals bootcamps of traineeships, zet ze dan op een rijtje in je functieomschrijving voor junior ontwikkelaars. En als je bedrijf geen professioneel groeipad voor haar ontwikkelaars heeft uitgestippeld, plan er dan één voor elke functie. Ontwikkelaars zijn van nature gepassioneerd door leren en blijven bij een bedrijf dat in haar medewerkers investeert.

Zet je kandidaten in het sollicitatieproces op de eerste plaats

Het creëren van een candidate-first wervingsproces is de sleutel tot het binnenhalen van junior ontwikkelaars en het begint bij de functieomschrijving. Volgens het Developer Skills Report van Hackerrank uit 2019 is een onduidelijke functieomschrijving een grote faux pas waarop ontwikkelaars afhaken. En zodra een junior ontwikkelaar ontdekt dat een werkgever geen specifiek project of pad voor hem of haar in gedachten heeft, zal hij of zij niet lang in dienst blijven.

Een slecht interviewproces is een andere grote hobbel voor junior ontwikkelaars. Als een junior software engineer of junior data scientist kandidaat een negatieve interviewervaring heeft, zullen ze minder snel op het aanbod ingaan. Als ze een positieve interviewervaring hebben, is er een kans van 87,5% dat ze het aanbod accepteren.

Leg dus vast wanneer jouw potentiële kandidaten in het interviewproces afhaken. Is het nadat ze teamleden hebben ontmoet en vragen hebben gesteld over vroegere en huidige projecten? Of is het na jouw eerste telefoongesprek, wanneer je uitlegt welke dagelijkse taken deze functie vereist? Nadat je hebt bepaald waar in het sollicitatieproces kandidaten jou niet meer terugbellen, zou je samen met de hiring manager de verwachtingen, verantwoordelijkheden en het groeipad op lange termijn van de functie opnieuw moeten beoordelen.

Bied materiaal aan ter voorbereiding van het sollicitatiegesprek

Geef junior ontwikkelaars een positieve kandidaat-ervaring door ze goed voor te bereiden op het sollicitatiegesprek. Volgens het Women in Tech Report van 2019 houdt 47% van de Gen Z vrouwelijke ontwikkelaars en 45% van de Gen Z mannelijke ontwikkelaars er niet van om onvoorbereid te komen opdagen voor een sollicitatiegesprek. Recruiters die niet aangeven wat de kandidaat in het sollicitatieproces mag verwachten zorgen voor een slechte kandidaatervaring.

Zorg er dus voor dat jouw bedrijf zich onderscheidt van de rest. Stuur materiaal aan kandidaten op om ze te helpen hun soft skills en technische vaardigheden te oefenen. Deze Ted Talk is een geweldige bron voor beginnende ontwikkelaars die hun communicatieve vaardigheden willen aanscherpen.

Schakel een detacheerder in die gespecialiseerd is in junior developers

En als laatste tip die ik natuurlijk zeker niet kan vergeten, is het inzetten van een detacheringsbedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van junior ontwikkelaars. Team X bijvoorbeeld is zo’n bedrijf. Bij Team X laten wij kandidaten met een hoge potentie toe tot ons traineeship, gedurende welke de trainees in een intensieve periode van 5 maanden opgeleid worden tot junior Java of .NET ontwikkelaar. Meer hierover weten? Neem met ons contact op.

Alles aan elkaar koppelen

Junior ontwikkelaars zijn gekwalificeerde kandidaten die steeds meer bedrijven beginnen op te merken, te werven en aan te nemen. Door het aanbieden van mentorschap, het in kaart brengen van hun professionele groei, het creëren van een candidate-first sollicitatieproces, het aanbieden van materiaal ter voorbereiding van sollicitatiegesprekken en bedrijven zoals Team X in te zetten, kun je de juiste junior ontwikkelaars voor jouw bedrijf aantrekken, aannemen en behouden.

Heeft u op de afdeling softwareontwikkeling een uitdaging met personeel en zoekt u tijdelijke, gekwalificeerde junior developers die direct operationeel zijn? Team X is een detacheringsbureau dat u kan helpen. Neem vrijblijvend contact op met Anthony Carter voor onze tarieven. Of lees meer over onze dienstverlening op de site.

Telefoon : 023-2052070

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top