skip to Main Content
Hoeveel Kost Het Om Een Softwareontwikkelaar In Te Huren?

Hoeveel kost het om een softwareontwikkelaar in te huren?

Terwijl de technologie elk jaar geavanceerder wordt, stijgen ook de kosten van het inhuren van een softwareontwikkelaar. In dit scenario is het uiterst moeilijk om een schatting te geven zonder de kritische kant van het softwareontwikkelingsproject te kennen.

Maar meestal blijft de standaardprijs van softwareontwikkelaar per uur voor een specifieke technologie vrijwel altijd hetzelfde, totdat de ontwikkelaar een solide ervaring heeft opgebouwd met strategische technologieën zoals kunstmatige intelligentie, blockchain en IoT.

Een andere factor die een rol speelt is de kostprijs van softwareontwikkelaar in dienst versus een freelance softwareontwikkelaar. Het is duidelijk dat parttime ontwikkelaars minder duur zijn, maar je kunt ze natuurlijk alleen in overweging nemen als je een klein project in handen hebt.

Het inhuren van fulltime softwareontwikkelaars voor een groot softwareontwikkelingsproject is niet alleen een verstandige keuze, maar ook een belangrijke vereiste.

Laten we kijken wat de kostenfactoren zijn die van invloed zijn op het inhuren van een softwareontwikkelaar.

Kostenfactoren van het inhuren van softwareontwikkelaars

Het inhuren van een softwareontwikkelaar voor een project kent vele kostenfactoren, variërend van vaardigheid en ervaring tot technologie en bedrijfstak. Een goede softwareontwikkelaar kan jouw project op de meest positieve manier beïnvloeden door jou te helpen bij de voorbereiding van het ontwerp, de bruikbaarheid en de schaalbaarheid. Maar dit alles brengt de kosten met zich mee.

Bekijk hieronder de lijst van kostenfactoren voor het inhuren van goede ontwikkelaars voor een softwareontwikkelingsproject.

1. Type software: gemeenschappelijk platform vs. gespecialiseerd platform

Welk type software je wilt laten bouwen bepaalt het grootste deel van jouw softwareontwikkelingsbudget. Als je software wilt laten bouwen die geïntegreerd is met de nieuwste technologie, zoals AI met geavanceerde data-analysemogelijkheden, dan zullen de hoge kosten van ontwikkelaars je niet mogen verbazen.

Het ontwikkelen van een computerspel is duur in vergelijking met een website. Een bedrijfsapplicatie die meerdere, complexe processen automatiseert is duur in vergelijking met een mobiele app.

De ontwikkeling van IoT-applicaties vereist uitgebreide kennis van de software-architectuur die de gegevens efficiënt kan vastleggen, en dus zullen softwareprogrammeurs die aan IoT-toepassingen hebben gewerkt een hoger tarief vragen.

Er bestaan veel categorieën software en elke categorie heeft zijn eigen prijsstelling. Enkele van de meest voorkomende soorten softwaretoepassingen zijn:

 • E-commerce ontwikkeling
 • Ontwikkeling van games
 • Desktop softwareontwikkeling
 • Scripting & automation
 • QA & Testing
 • Web development
 • Ontwikkeling van bedrijfsapplicaties
 • Mobiele app-ontwikkeling
 • API-ontwikkeling
 • IoT-applicatieontwikkeling
 • Data analyse en data science

Maar tegenwoordig kunnen bepaalde technologieplatforms gebruikt worden om meerdere van deze softwaretypes te ontwerpen, zoals bepaalde programmeertalen en gebaseerd hierop proprietary of open-source softwareontwikkelingstools.

2. Reikwijdte van het softwareontwikkelingsproject

Bij het inhuren van een softwareontwikkelaar zul je zien dat de kosten afhankelijk zijn van de ervaring, de technische kennis en de locatie van de ontwikkelaar. Ontwikkelaars met ervaring in backend technologieën vragen een hogere prijs dan ontwikkelaars met frontend vaardigheden.

Ook veel voorkomende vaardigheden zoals WordPress, PHP, HTML en CMS zijn beschikbaar tegen redelijk betaalbare tarieven. Talent in C+++ en Kotlin is kostbaar en als je softwareontwikkelingsproject rondom deze talen draait, dan zul je je portemonnee verder moeten opentrekken.

Merk op dat Kotlin onlangs is aangekondigd als officiële taal voor de ontwikkeling van Android-apps. Een software engineer met de kennis van zowel Java als Kotlin kan grote waarde toevoegen aan een Android softwareontwikkelingsproject.

Een Senior Java Software Developer met als specialisatie back-end ontwikkeling die kennis van complexe technologie vereist kan gemakkelijk meer vragen.

De scope van een softwareontwikkelingsproject kent vele categorieën en elke categorie vraagt om specifieke vaardigheden. Enkele van de belangrijkste categorieën die van invloed zijn op de kosten van het inhuren van een softwareontwikkelaar zijn de hostingomgeving, API’s, databases en de grootte van de applicatie.

3. Tijd en plaats

Tegenwoordig is IT niet meer locatie-afhankelijk. Technologie heeft zich ver en wijd verbreid en hiermee ook talent en ervaring. Hierdoor krijgen ondernemers de kans om verder te kijken dan hun eigen landsgrenzen en het werk tegen lagere kosten gedaan te krijgen.

Een Nederlandse ondernemer kan gemakkelijk een softwareontwikkelaar inhuren in India of Oekraïne of Polen en de software tegen een vrij lage kostprijs laten ontwikkelen.

Natuurlijk zullen er vele uitdagingen zijn en bedrijven moeten flinke voorbereidingen treffen met veel planning en analyses, rekening houdend met verschillen in tijdzone en taalbarrières om een softwareontwikkeling van hoge kwaliteit te garanderen. Soms kan het daarom op de korte termijn goedkoper en sneller zijn om iemand lokaal in te huren.

 

Heeft u op de afdeling softwareontwikkeling een uitdaging met personeel en zoekt u tijdelijke, gekwalificeerde junior developers die direct operationeel zijn? Team X is een detacheringsbureau dat u kan helpen. Neem vrijblijvend contact op met Anthony Carter voor onze tarieven. Of lees meer over onze dienstverlening op de site.

Telefoon : 023-2052070

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top