skip to Main Content
Java Ontwikkelaar Inhuren: Hoe En Wat

Java ontwikkelaar inhuren: hoe en wat

De Java programmeertaal wordt gebruikt door meer dan 9 miljoen ontwikkelaars. Meer dan 20 jaar na de eerste release wordt Java nog steeds op grote schaal gebruikt in startende bedrijven en grote ondernemingen overal ter wereld.

Als je Java ontwikkelaars wilt gaan inhuren, zal dit artikel jou vertellen wat je zou moeten weten om de juiste kandidaat voor jouw vacature of freelance project te vinden. Ik zal eerst wat achtergrondinformatie over Java geven, de tools en frameworks die Java-ontwikkelaars gebruiken, en dan in detail ingaan op waar en hoe je ze kunt vinden. Tot slot gaan we in op de salarissen en uurtarieven van Java-ontwikkelaars.

Java-talen en ontwikkelingstools

Afgezien van de gemeenschappelijke goedkeuring en het gebruik van Java, heeft deze programmeertaal op hoog niveau blijvende kracht omdat de makers ervan het blijven verbeteren en relevant houden voor hedendaagse use cases zoals:

 • Real-time Java-toepassingen voor embedded gebruik
 • Draadloze app ontwikkeling
 • Mobiele app ontwikkeling
 • IoT

Deze trends helpen de vraag naar Java-ontwikkelaars te stimuleren en maken duidelijk dat Java nog heel lang gebruikt zal blijven worden.

Hulpmiddelen, kaders en scripting talen

Ervaren Java-ontwikkelaars zijn goed op de hoogte van en vertrouwd met de volgende talen, frameworks en tools. Enkele populaire Java Virtual Machine talen zijn onder andere:

 • Clojure. Dit moderne, dynamische dialect van Lisp wordt gebruikt op een Java-platform. Clojure behandelt code als data en gebruikt een Lisp-macrosysteem.
 • Apache Groovy. Als krachtige, optioneel typed en dynamic taal heeft Groovy static-typing en static compilatiemogelijkheden. Gebruikt op het Java-platform helpt Groovy’s beknopte, vertrouwde en gemakkelijk te leren syntaxis ontwikkelaars productiever te werken.
 • JRuby. Deze taal is een Java-implementatie van de Ruby interpreter. Hoewel JRuby veel populaire Ruby-kenmerken heeft, is het geïntegreerd met het Java-platform.

Java-ontwikkelaars moeten ook vertrouwd zijn met deze frameworks:

 • Spring Boot, een nieuw framework van Pivotal, vereenvoudigt het opstarten en ontwikkelen van nieuwe Spring applicaties.
 • Spring Cloud, een verzameling tools van Pivotal die oplossingen biedt voor enkele van de meest voorkomende problemen die ontwikkelaars tegenkomen wanneer ze gedistribueerde systemen bouwen.
 • Apache Spark, een snelle, in-memory data processing engine. Spark levert een algemene, gedistribueerde dataverwerking die geschikt is voor gebruik in veel situaties. Spark omvat SQL, machine learning, grafische berekeningen en stream processing libraries die bovenop de processing engine draaien.

Java ontwikkeltools omvatten:

 • Git, een gedistribueerd versiebeheersysteem dat veranderingen in de broncode bijhoudt tijdens de softwareontwikkeling. Git coördineert het werk van ontwikkelaars en volgt wijzigingen in elke bestandenset.
 • Docker, een tool die gebruik maakt van containers om het maken, implementeren en uitvoeren van applicaties eenvoudiger te maken. Ontwikkelaars gebruiken Docker om de inzet van applicaties te automatiseren als draagbare, zelfvoorzienende containers die in de cloud of op locatie kunnen draaien.
 • Selenium WebDriver, een suite van tools die webbrowseractiviteiten op vele platforms automatiseren.
 • Jenkins, een open-source automatiseringsserver geschreven in Java.

Het inhuren van top Java ontwikkelaars

De beste manier om de beste Java ontwikkelaars in te huren is om duidelijk te zijn – duidelijk over de gespecialiseerde achtergrond, vaardigheden en ervaring die je nodig hebt in je functieomschrijving. Ook kan het nooit kwaad om te weten waar Java-ontwikkelaars rondhangen en wat voor salaris jouw vacature concurrerend zal maken.

Technische vaardigheden

Welk profiel van kennis, vaardigheden en ervaring moeten jouw kandidaten hebben? Het helpt om met de basis te beginnen.

Basiskennis: Wat moeten kandidaten weten over Java? Moeten kandidaten bijvoorbeeld op de hoogte zijn van de laatste versie van Java, met al zijn eigenaardigheden en mogelijkheden? Hier zijn enkele concepten van wat ervaren Java-ontwikkelaars weten:

 • Object-georiënteerd programmeren
 • Het Java-ecosysteem
 • Concurrency en multithreading
 • De fijne kneepjes van de SQL queries
 • Gegevensstructuren en -verzamelingen
 • JVM en memory management
 • Cache coherentie en fence instructies
 • Class loading
 • Hoe garbage collection te optimaliseren

Denk verder na over je specifieke wervingsbehoeften. Wat hebben kandidaten nodig om met hun kennis van Java te kunnen bereiken – bijvoorbeeld om algoritmes te bouwen, AI te gebruiken of mobiele apps te maken?

Je kunt ook overwegen welke taken je Java-ontwikkelaar kandidaat in eerdere projecten zou hebben moeten gedaan. Certificering zoals OCA van Oracle kan ook een manier zijn om te leren wat kandidaten kunnen voordat ze zich bij jouw project aansluiten.

Soft skills

Hoewel het programmeervermogen vaak het eerste is wat je in een ontwikkelaar zoekt, is dat niet het hele verhaal. Welke mix van communicatieve, samenwerkings en andere niet-technische vaardigheden heb je nodig?

Moet deze ontwikkelaar in staat zijn om meetings te leiden? Onafgebroken werken totdat een programmeerbelemmering is overwonnen? Deelnemen aan regelmatige scrum-meetings of pair programming sessies? Vooruitdenken helpt jou beter het type ontwikkelaar te identificeren dat je nodig hebt en helpt hen ook om de juiste verwachtingen te stellen van wat het werk in jouw bedrijf inhoudt.

Waar vind ik Java Developers?

Aangezien ik besproken hebben waar je naar moeten zoeken, is het tijd om meer in detail te gaan over waar je ze kunt vinden. Het is een kunst om hoogopgeleide Java-ontwikkelaars te vinden en het belangrijkste om te onthouden is dat je niet moet wachten tot er kandidaten komen opdagen. Neem wat initiatief en ga op zoek naar hen.

Java-gemeenschappen en evenementen

Gezien de veelzijdigheid en wereldwijde populariteit van Java, zijn er genoeg evenementen waaraan Java-ontwikkelaars kunnen deelnemen, waardoor u veel mogelijkheden hebt om potentiële kandidaten te ontmoeten. Hier is een korte lijst van plaatsen om te beginnen met zoeken:

Online Java-gemeenschappen

 • Subreddits voor junior Java ontwikkelaars, senior Java ontwikkelaars, /r/Java, en vele anderen, afhankelijk van de specifieke Java tool of het framework dat je gebruikt.
 • JavaWorld: Java-tutorials, technische trends, blogberichten en nieuws
 • Q&A en Forums zoals Stack OverFlow, CodeProject en Coderanch
 • StudyJava.org: het is waar ontwikkelaars heen gaan om een beetje Java te leren en gesprekken met andere Java-ontwikkelaars te voeren.
 • Codementor Community: je kunt alle laatste Java tutorials vinden die geschreven zijn door leden van de community.
 • NLJUG: een community van eigen bodem.

Java Hackathons en Conferenties

Salarissen & uurtarieven van Java ontwikkelaars

Nu je een idee hebt van waar Java-ontwikkelaars te vinden zijn, is het nu tijd om het over salarissen en uurtarieven te hebben. Vele factoren bepalen het loon van een Java-ontwikkelaar, echter, er zijn vuistregels die je zullen helpen om solide talent te verleiden.

Salarissen

Het gemiddelde jaarsalaris van een Java-ontwikkelaar is volgens Glassdoor per december 2019 55.941 euro per jaar. De salarissen kunnen sterk variëren, afhankelijk van vele belangrijke factoren, zoals opleidingsniveaus, certificeringen, extra vaardigheden en het aantal jaren dat een ontwikkelaar heeft gewerkt. Een Java ontwikkelaar in Amsterdam bijvoorbeeld verdient 56.567 euro per jaar. En een senior developer verdient gemiddeld bijna 68.000 euro per jaar.

Uurtarieven freelance en detachering

De uurtarieven voor Java-ontwikkelaars weerspiegelen dezelfde, zeer variabele factoren als die voor werknemers. Het gemiddelde uurtarief van Java-ontwikkelaars ligt volgens AGConnect op ongeveer 75 euro. Bij Team X beginnen de tarieven voor een junior ontwikkelaar bij 40 euro per uur.

Wanneer berekend op maand- en jaarsalaris ziet het gemiddelde inkomen als volgt uit:

Gemiddeld maandloon: 11.431 euro
Gemiddeld jaarloon: 137.172 euro

Ervaren Java-ontwikkelaars kunnen jaarlijks 170.000 euro of meer verdienen. Houd er rekening mee dat de jaarsalarissen uit de vorige paragraaf geen werkgevers- en andere overheadkosten bevatten.

Volgende stappen

Hoe kunt je maximale waarde halen uit de tijd en kosten voor het inhuren van Java-ontwikkelaars? Door het volgende te doen:

 • Pas jouw functieomschrijving aan. Elke vacature heeft zijn eigen unieke combinatie van technische en soft skills en ervaring die het belangrijkst zijn voor het succes van de functie. Gebruik deze focus om de technische en niet-technische vaardigheden te kiezen die op elke vacature moeten verschijnen.
 • Doe mee aan face-to-face en virtuele evenementen. Java-ontwikkelaars (in ieder geval degenen die je wilt inhuren) delen een grote mate van enthousiasme en mengen zich vaak in grote groepen van collega’s. Deze mensen kunnen ontwikkelaars zijn die je uiteindelijk aanneemt.
 • Zorg voor voldoende budget. Ken het gemiddelde jaarsalaris en uurtarief van Java-ontwikkelaars. Als je een getalenteerde ontwikkelaar wilt, wees dan bereid om dienovereenkomstig te betalen.
 • Neem contact op met een detacheringsbureau zoals Team X. Een detacheringsbureau haalt veel werk uit handen, zoals werving en selectie, maar ook de loonadministratie. Bovendien kunnen gedetacheerde ontwikkelaars die op kortdurende projecten ingezet goedkoper zijn dan wanneer je ontwikkelaars aanneemt.

Hopelijk kunnen deze tips je helpen de juiste Java ontwikkelaar voor jouw team te vinden. Succes!

Heeft u op de afdeling softwareontwikkeling een uitdaging met personeel en zoekt u tijdelijke, gekwalificeerde junior developers die direct operationeel zijn? Team X is een detacheringsbureau dat u kan helpen. Neem vrijblijvend contact op met Anthony Carter voor onze tarieven. Of lees meer over onze dienstverlening op de site.

Telefoon : 023-2052070

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top