skip to Main Content
Tips Om De Beste Softwareontwikkelaars In De Branche In Te Huren

Tips om de beste softwareontwikkelaars in de branche in te huren

Hoe de beste softwareontwikkelaars in te huren

Als je een tech startup hebt of een bedrijf in softwareontwikkeling en op zoek bent naar een developer, dan moet je je gerealiseerd hebben dat de concurrentie van vandaag de dag hevig is en dat het niet kunnen inhuren van de beste ontwikkelaars de vooruitzichten van je bedrijf kan schaden. Je kunt het je niet veroorloven om slecht ontwikkelde software te bouwen als je succes in de markt wilt boeken. Daarom moet je proberen een perfect team van ontwikkelaars te bouwen om een marktverstorende en foutloze softwareoplossing te ontwikkelen. In een tech startup nemen technische middelen al een groot deel van je budget in beslag, en je bent afhankelijk van je IT-afdeling om vruchtbare en zekere resultaten voor je organisatie te behalen. In een softwareontwikkelingsbedrijf hangt de volledige prestatie van het bedrijf af van de kwaliteit van je ontwikkelaars.

In ieder geval moet je op zoek gaan naar topontwikkelaars om maximaal voordeel te behalen. Wij zeggen niet dat je alleen de crème de la crème moet inhuren. Want deze zullen jouw bedrijf enorm vele kosten. Huur dus mensen in die op zijn minst goed genoeg zijn om kwaliteitssoftware te kunnen bouwen en ook geen gat in je budget veroorzaken vanwege hun hoge salarissen. Als de ontwikkelaar goed én betaalbaar is, dan geeft het je wat ruimte, zelfs voor de kosten van business development en marketing.

Kijk maar eens naar dit Statista-rapport dat vertelt wat de programmeertalen zijn die softwareontwikkelaars wereldwijd vanaf 2018 gebruiken. Volgens dit rapport is JavaScript de meest populaire taal met 64% ontwikkelaars die het gebruiken, terwijl HTML/CSS en Java respectievelijk op de tweede en derde plaats staan. We weten allemaal dat JavaScript en de meeste andere programmeertalen voortdurend in ontwikkeling zijn; daarom moet je slimme ontwikkelaars inhuren die ook snel leren. Anders blijven ze achter in de markt.

Neem dit andere Statista-rapport, dat vertelt over de programmeertools die softwareontwikkelaars wereldwijd vanaf 2018 gebruiken. Om deze tools te gebruiken, moet je antwoorden vinden op de vraag hoe je ontwikkelaars kunt vinden en hoe je ontwikkelaars kunt inhuren die deskundig, intelligent en creatief zijn.

De vraag is echter hoe je een softwareontwikkelaar inhuurt die van de beste kwaliteit is. In dit artikel gaan we hier dieper op in, alleen maar zodat je een verstandige beslissing kunt nemen en de beste ontwikkelaars kunt inhuren die deskundig zijn op het gebied van de beste programmeertalen met behulp van verschillende ontwikkelingstools en die volledig in staat zijn om geweldige softwareoplossingen te ontwikkelen.

Vergeet niet dat als je er niet in slaagt om de juiste ontwikkelaars in te huren, dan kan het het moreel van jouw team omlaag brengen en sommigen van hen kunnen er zelfs voor kiezen om je bedrijf te verlaten. Volg daarom de onderstaande tips die jou zeker zullen helpen bij het aanwerven van je softwareontwikkelaars. Laten we beginnen.

Hoe kan ik een software-ontwikkelaar inhuren?

– Huur een software-ontwikkelaar die slimmer en intelligenter is dan jou

Dit is een van de beste tips om de beste ontwikkelaars in te huren. Ga op zoek naar een softwareontwikkelaar die slimmer en intelligenter is dan jij. Dit zal jou helpen bij het opbouwen van een succesvol bedrijf, omdat het een proces op gang zal brengen om steeds meer en meer slimmere mensen aan te nemen in jouw bedrijf, wat het zal veranderen in een centrum van zeer intellectuele ontwikkelaars in de komende jaren. Want, slimme mensen trekken meer slimme mensen aan.

Daarom moet je je richten op het inhuren van uitzonderlijk intelligente softwareontwikkelaars tijdens de opstartfase, en je zult verbaasd zijn om te zien dat het vergelijkbare of zelfs betere talent snel daarna op jouw bedrijf af zal komen. Dit zal een proces in gang zetten dat vele jaren zal duren. De meeste grote softwarebedrijven volgen deze tip en na enige tijd wordt dit een automatisch proces.

– Huur een ontwikkelaar in die een oplossing kan geven voor een werkelijk technologisch probleem

Veel mensen leggen in het selectieproces meer nadruk op de programmeervaardigheden van de ontwikkelaar. Het is echter niet de beste manier om ontwikkelaars in te huren. In plaats daarvan moet je hem of haar een echt technologisch probleem geven dat zich binnen jouw organisatie heeft voorgedaan en ze vragen hoe ze zo’n probleem in de kortst mogelijke tijd zullen aanpakken en oplossen. Dit zal je eigenlijk een beter idee geven over zijn of haar vaardigheden en creativiteit en hoe deze persoon aan een project zal werken wanneer hij of zij bij je bedrijf komt werken.

Zo weet je of ze het meest geschikt zijn om de projecten in jouw bedrijf uit te voeren of dat hun aanpak voor het oplossen van reële problemen anders is dan wat er in jouw bedrijf nodig is.

– Toont flexibiliteit met de programmeertalen en softwaretools

In de snelle wereld van vandaag de dag worden bijna elk jaar nieuwe programmeertalen en tools gelanceerd. Als je nog steeds vraagt “Hoe sorteer je een lijst in Java”, dan is het niet de juiste aanpak. In plaats daarvan moet je je richten op de algoritmes en concepten. Let op hoe een kandidaat een probleem benadert en hoe hij of zij out of the box denkt om een probleem op te lossen.

Het is gebleken dat het voor een groot probleemoplosser gemakkelijker is om een nieuwe programmeertaal of ontwikkelingsinstrument te leren dan het leren van de probleemoplossende vaardigheden voor een meester van een bepaalde taal. Toon dus flexibiliteit met de kennis van bepaalde programmeertalen en softwaretools en maak er geen harde en snelle regel van.

– Nadat je een ontwikkelaar hebt geselecteerd, laat nog één persoon hem of haar interviewen

Als je op zoek bent naar antwoorden op de vraag waar je programmeurs kunt inhuren en hoe je dat effectief kunt doen, onthoud dan dat het vinden van veel ontwikkelaars eenvoudig is, maar om ze te screenen is een stuk lastiger. Stel dat je ook weet hoe je een ontwikkelaar moet selecteren en dat je een goed proces volgt om hem te selecteren, maar dat je er toch voor zorgt dat je niet de enige persoon in je bedrijf bent die hem evalueert of selecteert voor de functie van softwareontwikkelaar. Als je een ontwikkelaar vindt die geschikt is voor deze functie, vraag dan toch nog één persoon in jouw bedrijf om de ontwikkelaar te interviewen.

Vaak hebben wij een aantal vooroordelen zonder het door te hebben, vandaar dat wanneer er nog één persoon een interview afneemt met de ontwikkelaar, de beste performer zich bij jouw organisatie zal aansluiten. Dit proces zal leiden tot de werving van een zeer getalenteerde software-ontwikkelaar die het beste past bij jouw organisatie.

– Zorg ervoor dat de ontwikkelaar over goede sociale en communicatieve vaardigheden beschikt

Veel mensen negeren dit soort soft skills wanneer ze een softwareontwikkelaar inhuren op grond van veronderstellingen. Veel onderzoeken hebben echter aangetoond dat om een goede software-ontwikkelaar te worden uitstekende communicatieve vaardigheden en teamwork vaardigheden een must zijn. Vergeet niet dat vandaag de dag de meeste projectwerken niet door één enkele ontwikkelaar worden gedaan. Er is eerder een heel team dat eraan werkt.

Daarom moet de beste ontwikkelaar een goede teamspeler zijn en uitstekende communicatieve vaardigheden bezitten. Na enkele jaren ervaring, wanneer een ontwikkelaar een hogere functie krijgt zoals projectmanager, dan worden dit soort soft skills nog belangrijker en essentieel om hun werk perfect te kunnen uitvoeren.

– Geef niet te veel aandacht aan het CV

Er zijn veel gevallen geweest waarin een ontwikkelaar er goed uitzag op basis van zijn pakkende cv en de vaardigheden die erin geschreven staan, maar hij het niet goed heeft gedaan in het sollicitatieproces of later tijdens het eigenlijke projectwerk, nadat hij bij het bedrijf is komen werken. Eigenlijk is het schrijven van een cv tegenwoordig ook een baan; vandaar dat sommige mensen een aantrekkelijk cv kunnen maken, ook al beschikken ze niet over zulke goede vaardigheden zoals vermeld in het cv.

Kijk daarom naar alle gebieden en processen, als je de software-ontwikkelaar inhuurt, hecht niet erg veel belang aan het curriculum vitae.

– Iemand inhuren die creatief is en meer ideeën heeft

Wanneer je een softwareontwikkelaar inhuurt, probeer dan te achterhalen hoeveel creativiteit de ontwikkelaar heeft tijdens zijn of haar sollicitatieproces in plaats van hoeveel theoretische vragen hij of zij perfect beantwoordt. Tegenwoordig zijn de meeste technische vragen die in een sollicitatiegesprek worden gesteld te vinden op het internet, en zelfs elke niet-creatieve kandidaat kan ze een uur voor het sollicitatiegesprek bestuderen en alle vragen beantwoorden. Maar als het gaat om het tonen van creativiteit en innovativiteit zal hij of zij aarzelen.

Zoek daarom een kandidaat die creatiever is en meer ideeën geeft in het sollicitatieproces. Hij of zij zal altijd veel nuttige ideeën hebben, zelfs na toetreding tot jouw bedrijf, en zijn of haar ‘out of the box’ denken zal altijd nuttig zijn voor jouw organisatie.

– Huur een ontwikkelaar in die gepassioneerd is over het doen van projecten en een portfolio heeft om te laten zien

Een gepassioneerde en enthousiaste software-ontwikkelaar blijft nieuwe dingen leren en moet aan veel projecten gewerkt hebben. Vraag ontwikkelaars daarom naar hun favoriete projecten die zij zelf of tijdens hun werk in een bedrijf hebben gedaan en vraag naar hun persoonlijke ervaring en hoe zij deze projecten heeft aangepakt. Als ze echt gepassioneerd zijn over hun werk, zullen ze je zeker een lijst geven van de vele projecten die ze al eerder hebben gedaan, en zij zullen je ook in staat stellen om je in detail uit te leggen over de kenmerken van deze projecten en hoe ze de uitdagingen en problemen overwonnen tijdens deze projecten.

Als een ontwikkelaar dus een portfolio heeft om je zijn of haar werk te laten zien, dan is het zeker een groot pluspunt en maakt het hem of haar een zeer verdienstelijke kandidaat. Dus, huur altijd een ontwikkelaar in die gepassioneerd en zeer gemotiveerd is met betrekking tot het werk.

– Zorg ervoor dat de software-ontwikkelaar clean code kan schrijven

De meeste bedrijven controleren de programmeervaardigheden van de softwareontwikkelaar tijdens het sollicitatieproces, maar er is een verschil tussen het schrijven van elke vorm van code die er complex uitziet om te begrijpen en het schrijven van clean code. Eigenlijk is het schrijven van clean code een vaardigheid en een kunst die elke softwareontwikkelaar zou moeten bezitten.

Zoek daarom altijd naar zo’n ontwikkelaar die clean code schrijft, want als de ontwikkelaar rommelige code schrijft, dan zal het erg moeilijk zijn om met hem of haar samen te werken en deze persoon op te nemen in jouw team, hoe goed hij of zij ook is in andere vereiste vaardigheden.

– Hecht meer belang aan talent dan ervaring

Als je vindt dat de softwareontwikkelaar zeer getalenteerd is en zeer hoog scoort op alle andere aspecten en parameters van het selecteren van een ontwikkelaar, geef dan niet te veel belang aan zijn ervaring. Voorafgaande ervaring kan alleen nuttig zijn als je een ontwikkelaar nodig hebt om te werken aan iets dat herhalend van aard is, maar in de steeds veranderende ontwikkelomgeving in de meeste bedrijven van vandaag de dag, vooral in startups, heb je een ontwikkelaar nodig die buiten de gebaande paden kan denken, nieuwe problemen effectief kan aanpakken en snel oplossingen kan vinden.

Eigenlijk is gebleken dat de meer ervaren ontwikkelaars de neiging hebben om koppig te worden als het gaat om het optimaliseren van processen, omdat ze al een of andere manier weten om er code voor te schrijven en ze helemaal niet out-of-the-box en innovatief proberen te denken om problemen op een effectievere manier op te lossen.

– Bespreek de flexibiliteit van het werk

Tegenwoordig neemt het reizen van en naar kantoor veel tijd in beslag, vandaar dat de meeste grote organisaties nu thuiswerk bieden aan veel van hun ontwikkelaars, zodat deze reistijden ook productief kunnen zijn. Dit soort flexibiliteit in werktijden en -locatie verhoogt de productiviteit van de medewerkers aanzienlijk, en het verhoogt ook de tevredenheid van de medewerkers binnen je organisatie.

Als de ontwikkelaar dit soort flexibiliteit prettig vindt, dan zorgt dat ervoor dat hij of zij 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je aan de slag gaat, maak je hem of haar tevredener en zal dit uiteindelijk leiden tot de voltooiing van de projecten vóór de deadline.

Conclusie

We hebben met jou de beste tips gedeeld om softwareontwikkelaars in te huren die het beste en meest getalenteerde zijn om voor je bedrijf te werken. Deze tips werken of je nu een startup hebt, een software of web development bedrijf of een bedrijf dat snel wil opschalen. Deze tips helpen je om een ontwikkelaar te werven die in alle opzichten perfect is.

Heeft u op de afdeling softwareontwikkeling een uitdaging met personeel en zoekt u tijdelijke, gekwalificeerde junior developers die direct operationeel zijn? Team X is een detacheringsbureau dat u kan helpen. Neem vrijblijvend contact op met Anthony Carter voor onze tarieven. Of lees meer over onze dienstverlening op de site.

Telefoon : 023-2052070

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top