skip to Main Content

Veelgestelde vragen

Je schrijft je in voor ons software developer traineeship. Tijdens de eerste vijf maanden ‘in de schoolbanken’ word jij klaargestoomd voor je eerste ontwikkelwerkzaamheden. Je volgt klassikale en online trainingen, kraakt cases en krijgt de ruimte voor zelfstudie. Hiermee leg je de basis waarmee je aan de slag kunt bij de opdrachtgever.

Gedurende deze vijf maanden voer je ook projecten uit, pak je steeds meer werkzaamheden zelfstandig op en behaal je certificaten die precies aansluiten bij jouw leertraject en functie. Hierbij word je begeleid door je senior IT-collega en je performance coach. Naast je technische skills, ga je ook aan de slag om je soft skills verder te ontwikkelen.

Na 5 maanden heb je je traineeship succesvol afgerond. Dat betekent: een vaste baan met een salaris bij een van de grootste bedrijven van Nederland die je volop groeikansen biedt.

Na 5 maanden ben je een junior softwareontwikkelaar met internationaal erkende certificeringen. Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op!

Je gaat bij een van de 250 grootste bedrijven van Nederland aan de slag.

Bij Team X is de persoon het uitgangspunt en niet het cv. Je hebt daarom geen afgeronde IT-opleiding of überhaupt werkervaring nodig. Wel komt het soms voor dat onze opdrachtgevers een eis stellen aan je hoogst behaalde diploma, ongeacht in welke richting je gestudeerd hebt.

Je bent ontzettend leergierig, omdat het bijzonder belangrijk zal zijn om diepe, actuele kennis van het bouwproces van software te hebben en dit voortdurend bij te houden. Je bent communicatief vaardig, omdat je veel moet overleggen met zowel klanten, programmeurs als gebruikers. Het ontwikkelen van goed functionerende software is een complex proces. Daarom moet je een perfectionistische instelling en goed logisch kunnen redeneren. Daarnaast ben je creatief, oplossingsgericht en kun je heel goed gestructureerd werken.

IT, of ICT, is het vakgebied van telecommunicatie, computers en informatiesystemen. Dat wist je waarschijnlijk al. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? IT staat voor informatietechnologie en met ICT bedoelen we informatie- en communicatietechnologie. Hieronder valt bijvoorbeeld het ontwikkelen en beheren van software, netwerken, databases en websites. Maar IT is eigenlijk veel meer dan dat. Wat dacht je bijvoorbeeld van een baan als technisch projectleider, SAP business consultant of business intelligence specialist? Allemaal banen die behoren tot het IT-vakgebied. Wil jij ook aan de slag als IT’er? Doe dan onze assessment.

Een applicatie is een programma op een computer. Op mobiele telefoons en tablet noemen we dit apps. Het is software waarmee je iets kunt doen. Zoals het bijhouden van de voorraad van een bedrijf. Applicaties zijn belangrijke hulpmiddelen voor bedrijven.

Programmeertalen zijn onmisbaar voor het ontwikkelen van systemen en applicaties. Er zijn er ontzettend veel, wel duizenden. Hier noemen we de belangrijkste programmeertalen: Java, JavaScript, PHP, C, C++, C# en Python. Grote kans dat je je tijdens onze traineeships in een van deze programmeertalen gaat ontwikkelen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Doe dan onze assessment.

Java is een van de meest gebruikte programmeertalen en wordt gebruikt om bijvoorbeeld programma’s of applicaties te schrijven. Daarnaast is Java populair als programmeertaal voor games. Java is platformonafhankelijk, waardoor de code op elke willekeurige computer kan draaien.

Als software developer, ook wel programmeur genoemd, ontwikkel, implementeer, test en verbeter je software. Dit doe je door code te schrijven of aan te passen die door computers gelezen kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van een betaal-app, of het maken van een systeem dat storingen in een energienetwerk herkent.

Front-end is de voorkant van een applicatie, website of programma. Met andere woorden: front-end is het gedeelte dat voor de gebruiker zichtbaar is. Een front-end developer houdt zich dus bezig met het ontwerpen, programmeren, testen en implementeren van de voorkant van een toepassing. Voor front-end development maak je gebruik van bijvoorbeeld JavaScript, HTML en CSS.

Back-end is de achterkant van een applicatie, website of programma. Deze achterkant ondersteunt het front-end gedeelte van een toepassing en is niet zichtbaar voor de gebruiker. Met back-end development bedoelen we het ontwerpen, programmeren, testen en implementeren van back-end toepassingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van programmeertalen als PHP en Python.

Back To Top